Κανονισμοί Λειτουργίας Camping

Λειτουργία ρεσεψιόν:

– Η ρεσεψιόν λειτουργεί τις ώρες 08:00-22:00.


– Εκτός των ωρών λειτουργίας της ρεσεψιόν, υπάρχει τηλέφωνο επικοινωνίας πάνω στην πόρτα για καθυστερημένη άφιξη ή για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

– Η πόρτα εισόδου/εξόδου θα κλείνει στις 00:30. Σε περίπτωση που κάποιος κατασκηνωτής θέλει να μπει στο κάμπινγκ μετά από εκείνη την ώρα, θα σταθμεύει το αυτοκίνητό του ακριβώς απέναντι από την είσοδο, στο νυχτερινό πάρκινγκ και θα εισέρχεται από την πόρτα πεζών.

– Οι αναχωρήσεις θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι. Σε περίπτωση παραμονής πέραν τις 12:00 θα χρεώνεται μισή διανυκτέρευση.

– Κατά την είσοδο στο χώρο του κάμπινγκ, οι κατασκηνωτές οφείλουν να παραδώσουν τα διαβατήρια ή τις ταυτότητες τους στη ρεσεψιόν.

– Η ενοικίαση του χώρου είναι προσωπική και ισχύει μόνο γι’ αυτούς που έχουν δηλωθεί στη ρεσεψιόν κατά την άφιξη. Σε κάθε περίπτωση, θα ενημερώνεται η ρεσεψιόν και τα επιπλέον άτομα και οι επισκέπτες θα χρεώνονται με βάση τον τιμοκατάλογο. 

– Απαγορεύεται η αλλαγή θέσης, χωρίς την άδεια και την ενημέρωση της ρεσεψιόν. 

– Κρατήσεις πραγματοποιούνται μέσω email, της ειδικής φόρμας κρατήσεων ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και απαιτείται προκαταβολή που ανταποκρίνεται στο 20% του συνολικού κόστους της διαμονής. 

– Για ακυρώσεις μέχρι 14 μέρες πριν την ημερομηνία άφιξης, η προκαταβολή επιστρέφεται στο 100%. Σε περίπτωση ακύρωσης σε διάστημα μικρότερο από 14 μέρες ή μη εμφάνισης κατά την ημερομηνία της προγραμματισμένης άφιξης, δε γίνεται καμία επιστροφή.

Διαμονή – Κανόνες συμβίωσης: 

– Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, τόσο στο χώρο του κάμπινγκ, όσο και στην παραλία. Επίσης, απαγορεύεται το μπάρμπεκιου και οι αυτοσχέδιες εστίες ψησίματος. 

– Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος χωρίζεται σε δύο κατηγορίες χρήσης. Η πρώτη κατηγορία αφορά μόνο τις σκηνές και συγκεκριμένα τη φόρτιση κινητών ή laptop, ραδιόφωνο και φως. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και σε σκηνές και σε οποιοδήποτε άλλο κατασκηνωτικό μέσο ισχύει η δεύτερη, και γενική, κατηγορία χρήσης.

– Απαγορεύεται η στήριξη των σκηνών με διαφορετικά από τα παραδοσιακά μέσα στήριξης. 

– Απαγορεύεται το κάρφωμα στους κορμούς των δέντρων.

– Η στάθμευση του αυτοκινήτου περιορίζεται στα όρια της θέσης που διαμένει ο κάθε κατασκηνωτής. Κατά τα λοιπά, η στάθμευση των αυτοκινήτων θα γίνεται στους ενδεδειγμένους χώρους και, πάντα, σύμφωνα με τη σήμανση και τις υποδείξεις της διεύθυνσης, χωρίς να εμποδίζουν τους δρόμους και άλλους κατασκηνωτές.

– Απαγορεύονται οι αθλοπαιδιές στους κοινόχρηστους χώρους, πέρα από τους κατάλληλους. 

– Το άδειασμα των χημικών τουαλετών θα γίνεται στον ειδικό χώρο απόρριψης αυτών των λυμάτων, και αντίστοιχα των ακάθαρτων νερών δεξαμενών τροχόσπιτων και αυτοκινουμένων.

– Απαγορεύεται η χρήση μέσων αναπαραγωγής ήχου, μουσικών οργάνων και γενικά η πρόκληση θορύβων κατά τις ώρες κοινής ησυχίας. Τις υπόλοιπες ώρες της μέρας μπορεί να γίνεται χρήση, σε χαμηλή ένταση και με σεβασμό προς τους υπόλοιπους κατασκηνωτές.

– Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο των κατασκηνωτικών μέσων άλλων κατασκηνωτών ή η παρέμβαση σε αυτά με οποιονδήποτε τρόπο. Η διεύθυνση διατηρεί το δικαίωμα απομάκρυνσης των κατασκηνωτών που δεν συμμορφώνονται.

– Απαγορεύεται η διέλευση μέσα από τον χώρο των θέσεων άλλων κατασκηνωτών. Η κίνηση των κατασκηνωτών μέσα στο χώρο του κάμπινγκ, θα γίνεται από τους διαδρόμους κίνησης που υπάρχουν εκατέρωθεν των θέσεων, αλλά και ανάμεσα, όπου υπάρχουν.

– Η κίνηση των αυτοκινήτων εντός του χώρου του κάμπινγκ θα γίνεται με προσοχή, στους ενδεδειγμένους δρόμους και σε καμία περίπτωση η ταχύτητα δεν θα ξεπερνάει τα 10 χλμ/ώρα.

– Απαγορεύονται οι αυτοσχέδιες εστίες μαγειρέματος. Για μαγείρεμα θα χρησιμοποιούνται οι ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις, μέσα στο χώρο του κάμπινγκ (Διάδρομος F) .

Κοινόχρηστοι χώροι – Καθαριότητα- Προσωπική ευθύνη:

– Κάθε κατασκηνωτής καλείται, κατά την χρήση των κοινόχρηστων χώρων, να διατηρεί την υγιεινή και την καθαριότητα τους. Αυτό περιλαμβάνει και τον καθαρισμό των ποδιών από άμμο/χώμα με τη χρήση των κατάλληλων βρυσών έξω από τις κοινόχρηστες τουαλέτες με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των ντους για όλους.

– Η χρήση των κοινόχρηστων χώρων (τουαλέτες, ντους, κουζίνες, κλπ.) θα γίνεται με μέτρο, λογική και σύνεση. Οι χώροι ΔΕΝ είναι προσωπικοί και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοιοι (π.χ. απαγορεύονται προσωπικά αντικείμενα μόνιμα στο μπάνιο).

– Απαγορεύεται η ρίψη χαρτιών μέσα στις λεκάνες τουαλέτας.

– Απαγορεύονται τα ογκώδη αντικείμενα που καταλαμβάνουν πολύ χώρο στα κοινόχρηστα ψυγεία (π.χ. ολόκληρα καρπούζια, 6άδες νερά).

– Τα αντικείμενα που τοποθετούνται στους κοινόχρηστους χώρους είναι υπ’ ευθύνη του κάθε κατασκηνωτή.

– Τα αντικείμενα και κατασκηνωτικά μέσα, εν γένει, των κατασκηνωτών είναι δική τους ευθύνη. Η διεύθυνση δεν ευθύνεται για τυχόν φθορά, απώλεια ή κλοπή τους.

– Όλοι οι χώροι και το φυσικό περιβάλλον του κάμπινγκ θα πρέπει να παραμένει καθαρό. Τα σκουπίδια θα απορρίπτονται στους ενδεδειγμένους κάδους που υπάρχουν σε πάρα πολλά σημεία μέσα στο χώρο κατασκήνωσης. Το ίδιο ισχύει και για τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα που θα απορρίπτονται στους αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης(μπλε).

– Κατά την αποχώρηση των κατασκηνωτών από την θέση στην οποία διέμεναν, θα πρέπει ο χώρος της θέσης, και ο γύρω χώρος, να είναι καθαρός, χωρίς σκουπίδια ή άλλα αντικείμενα.

– Στο κοινόχρηστο πλυντήριο, θα πρέπει να χρησιμοπούνται αποκλειστικά τα κατάλληλα απορρυπαντικά, τα οποία θα μπορούν οι κατασκηνωτές να τα βρουν και στο μίνι μάρκετ του κάμπινγκ. Επίσης, τα ρούχα μετά τη χρήση θα πρέπει να αφαιρούνται εγκαίρως από το πλυντήριο έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η πρόσβαση σε άλλους κατασκηνωτές.

Κατοικίδια:

– Τα κατοικίδια που εισέρχονται στον χώρο του κάμπινγκ, πρέπει, υποχρεωτικά, να έχουν ενημερωμένο βιβλιάριο που θα περιλαμβάνει τις προβλεπόμενες ιατρικές πράξεις (εμβόλια, αποπαρασίτωση, κλπ.).

– Η περισύλλεξη των ακαθαρσιών τους, βαραίνει αποκλειστικά τα αφεντικά τους και θα πρέπει να γίνεται τυπικά και απαρέγκλιτα.

– Απαγορεύεται η είσοδός τους σε κοινόχρηστους χώρους (π.χ. μπάνια, κοινόχρηστες κουζίνες).

– Απαγορεύεται η περιφορά τους στο κάμπινγκ χωρίς ιμάντα-λουρί. Επιβάλλεται και κάθε άλλο μέσο που προφυλάσσει τους γύρω τους από ανεπιθύμητη επαφή (π.χ. φίμωτρο, σε περίπτωση επιθετικού ζώου).

– Εάν κάποιο ζώο προκαλεί συστηματικά φασαρία ή όποια άλλη ενόχληση, η οποία δε διορθώνεται με συστάσεις, η διεύθυνση διατηρεί το δικαίωμα απομάκρυνσης των κατασκηνωτών-ιδιοκτητών τους.

Κανονισμοί περί COVID-19:

– Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας είναι ύψιστης σημασίας για εμάς. Γι’ αυτό το λόγο, θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα η τρέχουσα νομοθεσία σχετικά με τις πρακτικές προστασίας ενάντια στον COVID-19.

 Η είσοδος και παραμονή στον χώρο του κάμπινγκ σημαίνει την αυτόματη αποδοχή του κανονισμού. Εάν κάποιος κατασκηνωτής δεν σέβεται τους συνκατασκηνωτές του, με οποιονδήποτε τρόπο, ή δημιουργήσει αναστάτωση ή δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό, η διεύθυνση διατηρεί το δικαίωμα απομάκρυνσής του.