Τοποθεσία

Καλώς ήρθατε στο Mani Beach

Το κάμπινγκ Mani Beach βρίσκεται λίγο έξω από το Γύθειο Λακωνίας στην παραλία του Μαυροβουνίου .

Το Γύθειο , μια από τις γραφικότερες περιοχές της Λακωνίας , είναι η πρωτεύουσα του Δήμου της Ανατολικής Μάνης χτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από το ιστορικό λιμάνι του Λακωνικού κόλπου .

Παραλίες

Παραλία του Μαυροβουνίου

Η παραλία του Μαυροβουνίου είναι η μεγαλύτερη παραλία της Μάνης αφού έχει μήκος περίπου 5 χιλιόμετρα και κάθε χρόνο την επισκέπτονται χελώνες καρέτα-καρέτα για να δημιουργήσουν τις φωλιές τους στην υπέροχη αμμουδιά της ( χοντρή άμμος ) .

Η παραλία του Μαυροβουνίου
Η παραλία του Μαυροβουνίου

Παραλίες που αξίζει να επισκεφτείτε

Η παραλία στο Σκουτάρι
Σκουτάρι
Ναυάγιο
Ναυάγιο
Κότρωνας
Κότρωνας
Αλύπα
Αλύπα

Μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε

Λιμένι
Λιμένι

Λιμένι

Το πανέμορφο Λιμένι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης και ένας από τους ωραιότερους και πιο παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής .

Αρεόπολη

Η Αρεόπολη είναι χωριό της Ανατολικής Μάνης του νομού Λακωνίας της Πελοποννήσου. Είναι ιστορικός οικισμός, που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί Τουρκοκρατίας, πατρίδα των Μαυρομιχαλέων. Αποτελεί έδρα του Δήμου Οιτύλου και έχει κριθεί διατηρητέος κρατώντας το παραδοσιακό χρώμα της Μάνης. Είναι μια τοποθεσία με αξιοθέατα ιστορικά μνημεία αλλά και πολλές επιλογές για διασκέδαση.

Αρεόπολη
Τα στενά της Αρεόπολης

H Μονεμβασιά
Μονεμβασιά

Μονεμβασιά

Η Μονεμβασιά , γνωστή στους Φράγκους ως Μαλβαζία , είναι μια μικρή ιστορική πόλη της ανατολικής Πελοποννήσου, της επαρχίας Επιδαύρου Λιμηράς, στο Νομό Λακωνίας. Είναι περισσότερο γνωστή από το μεσαιωνικό φρούριο, επί του ομώνυμου “Βράχου της Μονεμβασίας”, που αποτελεί στην κυριολεξία μικρή νησίδα που συνδέεται με γέφυρα σε σχηματιζόμενο λαιμό συνολικού μήκους 400 μέτρων με τη σημερινή παράλια κατ΄ έναντι πόλη επί της λακωνικής ακτής.

Νήσος Κρανάη

Στην αρχαία Κρανάη ή Μαραθονήσι , βρίσκονται ο πύργος Τζανετάκη , ο οκτάγωνος ομώνυμος φάρος ( φάρος Κρανάης ), και ο μικρός ναός Αγίου Πέτρου. Το νησί ενώνεται με το Γύθειο με λιμενοβραχίονα . Κατά τον Όμηρο η Κρανάη ήταν η πρώτη ερωτική φωλιά του Πάρη και της Ωραίας Ελένης .

 Η νήσος Κραναή από ψηλά
Η Νήσος Κρανάη

 Μυστράς
Μυστράς

Μυστράς

Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς στο Χρονικόν του Μορέως, ήταν μία οχυρωμένη ελληνική πόλη . Ευρισκόμενος στον Ταΰγετο, κοντά στην αρχαία Σπάρτη, ο Μυστράς υπήρξε πρωτεύουσα του βυζαντινού Δεσποτάτου του Μυστρά τον 14ο και 15ο αιώνα και είναι ένα υπέροχο μνημείο για να επισκεφτεί κανείς .

Σπήλαια Διρρού

Το Σπήλαιο Γλυφάδα (ή Βλυχάδα) Διρού είναι ένα από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο. Βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Λακωνικής Χερσονήσου, στον Ορμο του Διρού, Δήμου Οιτύλου. Το γνωστό μήκος του σπηλαίου ξεπερνά τα 15 χιλιόμετρα και άρχισε να σχηματίζεται πριν απο εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια . Σήμερα μπορείτε να το επισκευtείτε και να ξεναγηθείτε σε ένα μέρος του .

Σπήλαια-Διρού
Σπήλαια Διρρού